Byt växt

Här kan du efterlysa växter du vill ha eller skriva vilka växter som du vill dela med dig av. (frön, sticklingar ,plantor, ympkvistar, knölar,  lökar) Skriv om du vill byta växt mot någon annan växt eller vilket pris du begär. Glöm inte namn o telnr!

Skriv din ”annons” som en kommentar här nedan.

Sätt igång! 🙂

15 Responses to “Byt växt”

 • Britt-Marie Nilsson:

  Söker frö eller plantor eller färdiga blommor av hängnejlikan, har prövat i alla butiker runt om i Värmland. Hoppas att ni kan hjälpa mej finna dessa. Lämnar mitt telefonnummer också då mitt mail krånglar ibland.073-5855836 MVH

  • Britt-Marie Nilsson:

   Hoppas på svar från någon som vet var jag kan finna hängnejlikan i vilken form som helst.

   • KatarinaL:

    Förlåt att din fråga inte blivit publicerad i tid. Men hoppas att du fick tag på den hängnejlika du efterfrågade.
    Annars så kan jag tipsa om att Klockargårdens handelsträdgård har en sorts cerisröd hängnejlika varje vår sedan flera år tillbaka.

    http://www.klockargardens.com/

 • Margaretha Ahlén Johansson:

  Önskas köpa.
  Potatislök efterlyses.
  Om någon har och vill dela med sig vore jag innerligt glad.

 • Lena F:

  Vad är potatislök?
  Har aldrig hört talas om det, berätta.

 • Margaretha Ahlén Johansson:

  Potatislök Allium cepa L.

  Potatislök, piplök, klyftlök och schalottenlök – benämningen på dessa lökar skiftar från plats till plats. De är alla varieteter av gul lök. Dessa lökar har odlats från norr till söder långt innan det blev möjligt att köpa sättlök till stor gul lök. Potatislöken (allium cepa tillhör Potatislök-gruppen) som den kallas botaniskt, bildar många sidolökar, beskrivs som starkare i smaken och tåligare att lagra. Lökarna är mycket hållbara, de går att förvara i rumstemperatur utan att de gror, ruttnar eller torkar.
  ”i maj, eller när jorden reder sig, tar man ”sätulöuk” och planterar med 10- 12 cm avstånd. Andra veckan i augusti är det dags att ta upp löken. Den breds ut på en presenning och vänds försiktigt då och då för att torka. Det är viktigt att löken hanteras varsamt! När den torkat är det dags att tvinna löken. Man greppar tag i lökens rotända med vänster hand och blaständen med höger och tvinnar så att blasten eller piporna lossnar och det blir en hopsnurrad ”tutt” i ena änden. Sedan plockas ”sätulöuken” bort och stora och små lökar sorteras för sig i nätpåsar. Stora lökar används till lökbiffar och små till soppor och grytor. ”

  Ur boken Vi odlade till husbehov, Lena Nygårds POM 2005
  Hörde talas om potatislök förra året på Trädgårdsmässan och blev intresserad. Ingår i POM programmet.

  • Lena F:

   Det låter mycket spännande. Hoppas att det finns någon som kan dela med sig. Jag skulle gärna prov jag med

   • Margaretha Ahlén Johansson:

    Hej Lena. Det får bli en resa till Dalarna och deras Trädgårdsmässa,17 -18 maj 2014. Om jag ska få tag på några knölar. Fortsättning följer. Jag ska bara ha dessa lökar…. 🙂

 • Meta Davidsson:

  Jag undrar om det är någon som har ramslök jag har försökt att så men får det inte att gro. Hör gärna av er till Meta Davidsson

  • Kerstin Wålstedt:

   Jag har ramslök och den förökar sig friskt. Om den har klarat denna blöta höst/vinter så kan du komma och hämta några plantor.

 • anita:

  Hallonplantor större och mindre

  efterlyser gamla sorters hallon

  och gärna flera av varje

  både tidiga och sena sorter

  Med vänlig hälsning Anita

 • Mette Pertun:

  Jag har en ganska risig ginst som precis har blommat i gult, antar att det är vårginst men vet inte säkert. Den som vill ha den får gärna höra av sig och komma och gräva upp den i höst. Annars slänger jag den.

 • Marianne Jansson:

  Söker mjölkklocka (campanula lactiflora) helst blå eller rosa

Leave a Reply

Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv