Örtagårdssmör
Till örtsmör att breda på smörgås, kan du ta av vad du har i din trädgård/kyl/frys/skafferi. Prova dig fram till en god blandning.
Du kan börja med att testa det här:
1 litet pkt valfritt smörgåsmargarin, tex Bregott (blåförp)
ca 1 näve dill
ca 1 näve persilja
ca 15 strån gräslök
(ev några stänk av valfri örtkrydda på burk tex Italiensk örtkrydda)
Hacka örtkryddorna fint, blir annars lätt en ”bladig” känsla i munnen.
Blanda alla ingredienser, servera med tex nybakt bröd, kex, knäckebröd. Kan användas på grillade köttbitar. Eller till varma grönsaker.
Vill man ha ett ytterligare dekorativt smör kan man tillsätta i ringblommeblad torkade eller färska.
Om man inte vill göra av ett helt paket , så kan man ju göra i ordning i en kopp eller skål precis så mycket du vill ha.
Tänk även på att ta ett något saltare bordsmargarin än normalt. Ger mer smak tillsammans med kryddorna.
Njut!