Glöm inte….
Söndagen den 23/9 kl 13-15 Skördefest på Haga loge. Provsmakning, sortbestämning av äpplen, lotteri, kaffe o äppelkaka. Inträde: 40kr/ 50kr för ickemedlem.
Vem är Ansluten
  • 0 medlemmar.
  • 4 Gäster.

Aronia sylt med konjak

Aronia sylt

Tid: ca60min

1 liter bär, sköljda och avrunna

2 dl vatten

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 stjärnanis

1 liten bit torkad ingefära

saft från ½ citron

Mörk och vacker och underbart god blir Aronia sylten om någon matsked mörk rom eller konjak tillsätts.

Ingefäran kan uteslutas eller ersättas med andra kryddor tex kardemumma och kanel.

Sylten står sig några månader. För längre hållbarhet måste konserveringsmedel tillsättas. Följ anvisningarna på förpackningen.

Hetta långsamt upp bär och vatten och låt koka på svag värme, tills bären faller sönder ca 15min. Blanda vaniljsockret i i sockret och rör ned i grytan.

Tillsätt kryddorna och citronsaften, låt koka tills det blir simmigt, ca 20min.

Ta grytan från värmen, fiska upp kryddorna, skumma väl och häll sylten på rena varma burkar. Sätt genast på lock. Låt burken stå någon vecka innan sylten avnjutes!

Leave a Reply

Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv