Lavendelskorpor

Lavendelskorpor

Degen delas upp i mindre delar.

100 g sötmandel

100 g margarin

1 1/2 dl socker

4 1/2 dl (knappt) vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 ägg

2 msk torkad och hackad lavendel

Sätt ugnen på 180 grader. Hacka mandel. Rör ihop socker och margarin poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta in det i smeten tillsammans med ägg, mandel och lavendel. Rulla degen i 6 fingertjocka längder och lägg degen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta ut. Grädda i mitten på ugnen i 15-20 minuter. Låt det svalna i ca 10 minuter. Skär cm-tjocka skorpor.

Lägg skorporna på plåtar och rosta snittytorna i samma temperatur i ca 15 minuter.

Leave a Reply

Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv