Inkokta päron

 

2kg päron, tex Conferance som är fasta

1,5L vatten med 1 pressad citron i.

Skala och lägg dem i citronvattnet så att dom inte mörknar innan kokning. Låt gärna skaftet sitta kvar. Halvera frukterna om så önskas.

Lag:

1L vatten

6 dl socker

Koka upp vattnet och socker till lagen. Lägg sedan i frukterna, kokas 30-40min, går på halva tiden om de halveras, och ännu fortare om frukterna delats i fyra delar. prova med sticka. Ta bort allt ev skum och lägg sedan päronen i väl rengjorda burkar och häll lagen över. Förvaras svalt , eller i frysen. 

Olika smaksättningar:
Mynta och vanilj: 1 vaniljstång delad på mitten får koka med i lagen tillsammans med bladen från 6 kvistar mynta.
 
Lingon: Låt 3 dl lingon koka med i lagen.

Konjak: När päronen är färdigkokta slår du i 1,5 dl konjak i lagen.

Leave a Reply

Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv