Glöm inte….
Söndagen den 23/9 kl 13-15 Skördefest på Haga loge. Provsmakning, sortbestämning av äpplen, lotteri, kaffe o äppelkaka. Inträde: 40kr/ 50kr för ickemedlem.
Vem är Ansluten
  • 0 medlemmar.
  • 4 Gäster.

Solrosbaguetter

8st baguetter

Jäsning 40+40min

Ugn: 225C i ca 12 min

*

5dl vatten

50g jäst

½dl olja

1 msk salt

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

1 dl grovt riven morot

½dl russin

12-13 dl vetemjöl

*

Smula jästen i en bunke, häll i ljummet vatten och olja och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt salt, solrosfrö, linfrö, russin och blanda.

Ha sedan i halva mängden vetemjöl tillsammans med riven morot och rör igen. Arbeta sedan in resterande mjölmängd.

Låt degen jäsa övertäckt i 40 min.

Dela degen i åtta lika stora delar och rulla ut varje del till en baguette, nästan lika lång som plåtens kortsida. Lägg dem på en plåt, (skåra dem snett på ovansidan) och låt dem jäsa övertäckta i 40 min.

Grädda dem i 225C i 12 min.

Gott med tex örtagårdssmör till!

Leave a Reply

Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv