Glöm inte….
Söndagen 2/6 , kl 10.00-12.00, Hagadagen, Haga koloniområde. Det är åter dags för den årliga vårmarknaden på Haga koloniområde. Här kan man köpa och sälja växter och trädgårdsgrejer, köpa lotter mm. Tipspromenad runt i området, där du också kanske kan inspireras av andras odlarglädje. Du som vill låna bord till din försäljning eller vara med och hjälpa till, kontakta Kerstin Hedström tfn 076-7698269.
Vem är Ansluten
  • 0 medlemmar.
  • 4 Gäster.

Äppel & plommon cobbler

En cobbler är populärt i USA, och är som en blandning mellan paj och kaka.

4-6 port

4 st stora plommon

4 st äpplen

3/4 dl råsocker

1 tsk mald kanel

1 dl mjöl

1 dl havregryn

1½ dl crunchmüssli, tex Start

1½ tsk bakpulver

125 smör, rumsvarmt

1 dl råsocker

1 ägg

Gör så här:

1) Skala och dela äpplena i klyftor. Dela plommonen.

2) Blanda äpplen, plommon, socker och kanel i en ugnsfast form.

3) Blanda mjöl, havregryn, müssli och bakpulver. Vispa smör och socker mjukt.

4) Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sist ner mjölblandningen.

5) Bred smeten över frukten och låt grädda i 175C i ca 40 min eller tills äpplena är mjuka.

6) Lägg över folie efter ca 25min. Servera cobblern ljummen med stjärnanisdoftande vaniljsås eller vaniljglass.

Stjärnanisdoftande vaniljsås

2dl mjölk

1 dl grädde

3 stjärnanis

3 äggulor

3/4 dl socker

Koka upp grädde, mjölk och stjärnanis.

Vispa äggulor och socker och häll sedan allt tillbaka i kastrullen. Sjud under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Såsen får inte koka, för då koagulerar gulorna.

Leave a Reply

Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv