Ta vara på fröskatten i trädgården

Upprop om fröinsamling:

Kristinehamns trädgårdsförening ska i samarbete med Biblioteket i Kristinehamn ordna ett fröbibliotek. Vi vill därför uppmana alla att redan nu börja samla fröer från era växter i trädgården.

Vid en träff senare i höst så träffas vi och samlar in era fröer som ni skördat och torkat. Då ska vi vika påsar och sortera fröerna som sedan ska ingå i fröbiblioteket. Vill ni fixa fröpåsar redan hemma, så ladda ner påsmallen här: Frökuvert 8aug 2016

Håll utkik efter mer information på hemsidan och kommande medlemsbrev.

Här kommer länkar om fröer och fröskördande:

Odla.nu

Alternativ.nu

Föreningen Sesam

Dahlia föreningen

Runåbergs fröer

Fröhörnet(dansk sida)

Att göra en box att samla alla sina fröpåsar i.

Här hittar man mallar om man vill tillverka personliga fröpåsar för egen användning.