Tisdagen den 28 nov, kl 18.30 Frösamlarkväll i Bibliotekets hörsal. Vi samlar in och paketerar våra fröer som ska ingå i fröbiblioteket. Du som vill kan göra egna julgrupper tillsammans med Varvsgatans blomsterhandel(till självkostnadspris). Under kvällen bjuds du på kaffe/glögg med gott tilltugg. Inträde: 40kr för medlem/50kr för ickemedlem. Du som har samlat in fröer men inte har möjlighet att delta denna kväll kan lämna in dina fröer på biblioteket under veckorna 48-49.

Tage Andersen

Första gången jag hörde talas om Tage Andersen var i en artikel i Allt om Trädgård. Man hade gjort ett reportage om hans butik och ateljé i Köpenhamn. Vid nästa besök i Köpenhamn letade jag upp Ny Adelgade och blev imponerad och förtjust.

Efter detta tillfälle har jag stött på hans arbete vid Hedens Lustgård och vid Norrvikens Trädgårdar. När jag läste att han köpt Gunillaberg i Bottnaryd, blev det ett av sommarens besök.

Redan vi entrén känns hans stil igen. Skulpterade träd och maffiga rostiga krukor

Först besökte jag Liljeängen. Här är 3000 liljor planterade. Tyvärr var jag där lite för tidigt, men jag kan ana hur det skulle se ut när ängen stod i full blom.

Ovanför ängen stod två – – , ja vad då? Jag associerar till jakttorn. Men inte insvepta i otäckt kamouflagenät, utan helt inväxta med passionsblommor. Här sätts fantasin och alla sinnen igång. Hur man tolkar det man ser, kan nog vara mycket olika. Jag blir glad.

Mellan tornen fanns en stor rektangulär damm, där några sirligt formade stolar var placerade. Det kändes som om stolarna flöt fram på vattnet, det var alldeles spegelblankt och gav ett trolskt intryck.

Fortsättning följer…

One Response to “Tage Andersen”